Филър под очите 2.5/5 (2)

филъри-12

Преди години, хирургичната намеса бе единствения начин за премахването на торбичките под очите. Днес има и друг начин, който е алтернативен и много по-натурален и бърз – поставянето на филър под очите.

Загубата на обем под очите позната още като торбички под очите създава неприятното усещане за постоянна умора или стрес. Въпросът за „цялостната деформация на лицето” също е възникнал вследствие появата на торбичките под очите. При хората със загуба на обем под очите се забелязва изменение на естественото изражение на лицето. Хората, които имат торбички под очите изглеждат не само по-уморени, а и по-състарени, което е причина за ниско самочувствие у повечето притежатели на проблема.

Най-общо могат да се разграничат три вида загуба на обем под очите. Първият вид се характеризира със загуба обем под самото око. Вторият вид със загуба на обем около цялото око и третият вид – със загуба на обем в близост до бузите („долината на сълзите”).

За появата на торбички под очите съществуват много причини, но главната е в загубата на еластичност на кожата, вследствие на намаляването на хиалуроновата киселина с годините. Тревожно е, че загуба на обем под очите се забелязва и при много млади хора. Проблемът при тях е породен от редица фактори, които оказват влияние върху целия организъм – ежедневно. Това може да бъде всяко изменение от нормалния ритъм на живот. Тъй като кожата около очите е много нежна и тънка – всяко отклонение от нормалния начин на живот оставя отпечатък върху нея.

Филърите са вещества, които се поставят в кожата чрез инжектиране. В състава си те съдържат хиалуронова киселина, която е естествена съставна част на кожата ни. Инжектирането на филър под очите се прави при предварително обезболяване на зоната. Малко количество от веществото на точните места – запълва вдлъбнатините и премахва тъмните кръгове около очите. Премахват се и досадните торбички под очите, тъй като кожата се повдига, запълва и хидратира, възвръща се нейната еластичност. Резултатите са на лице веднага след процедурата, която отнема около 30 минути след обезболяването на зоната.

Възможно е след поставянето на филър под очите да се появят синини и леки отоци, което е нормална реакция на кожата, вследствие на убожданията. Те преминават за около 7 дни. Ефектът от манипулацията е за период 6-12 месеца.

Преди процедурата не се изискват специални грижи за кожата.

След поставянето на филър под очите ще получите полезни съвети от медицинските лица в центъра за това как да се грижите за кожата си.

 

 

Етикет: , , , , , ,