Филъри за лице 5/5 (2)

филъри-6

Да изглеждаме по-млади и красиви вече е постижимо и без хирургическа намеса, при това напълно естествено – с филъри за лице.

Стареенето на кожата по лицето бе смятано за безвъзвратен процес до преди няколко години. За щастие ерата на технологиите, в която живеем, ни позволява буквално да пътуваме във времето и да заличаваме появилите се бръчки без да се налага да чакаме. Хиляди жени вече имат възможност да коригират чертите, които не харесват в себе си, или просто да добавят обем в някоя част от лицето си. Пластичната хирургия е само един от начините.

Филърите са един революционен начин за мигновена корекция на устните, изглаждане на бръчките, коригиране контура на лицето, премахване на торбичките под очите и т.н. Това са вещества изградени от хиалуронова киселина, която е напълно естествена съставна част от кожата на всеки човек. През годините до 25-30 кожата ни притежава в изобилие хиалуронова киселина. С напредването на възрастта обаче количеството й става все по-малко, кожата губи своята еластичност, вече не е толкова овлажнена, а ефектът от говоренето, храненето и пушенето веднага се й се отразява. Първоначално се образуват така наречените мимически бръчици, които впоследствие прерастват в по-дълбоки и видими бръчки. Умората, стресът, недоспиването също се отразяват най-вече в областта около очите, където кожата губи своя обем. Така наречените попълнители или филъри за лице добавят на кожата необходимата й хиалуронова киселина, за да бъде отново еластична, свежа и без бръчки.

Повечето жени прибягват до поставянето на филъри за лице, за да заличат именно бръчките. Но за поставянето на попълнители, няма ограничения за възрастта или пола. Много дами използват съвсем малко количество филъри, за да подчертаят скулите си или да оформят устните си.

Поставянето на филъри за лице не е перманентно, те се резорбират, също както и хиалуроновата киселина с времето. Продължителността на ефекта от използването на филъри за лице е между 6 и 12 месеца. Това зависи от плътността на филъра, качеството му и други характеристики на продукта. Съществуват различни видове филъри по плътност, в зависимост от това къде ще бъдат поставени.

Предимствата на филърите за лице са, че ефектът остава за доста дълго време и се забелязва веднага след инжектирането на продукта в кожата. Процедурата е краткотрайна (отнема около 30 минути след поставянето на локалната упойка). Филърите са чудесна алтернатива на хирургичните процедури. Достъпни са и могат да се поставят по всяко време на годината. Също така, за да удължите ефекта, може да използвате продукти с хиалуронова киселина.

 

Етикет: , , , , ,