Филъри за бръчки 5/5 (1)

филъри-8

Филърите са вещества, предназначени за попълване на бръчки, уголемяване на устните, оформяне контура на лицето и възвръщане обема на кожата по лицето, шията и деколтето. Те не съдържат животински продукти и не предизвикват алергии. Изградени са от хиалуронова киселина, получена по биотехнологичен път, която е съставна част на кожата. Поставянето на филъри за бръчки става чрез инжектирането им в кожата, като осигурява продължителен ефект от 6 до 12 месеца. Процедурата е безвредна и по напълно естествен начин запълва областите в кожата с разкъсани еластични влакна. Тъй като ефектът от поставянето на филъри за бръчки е временен, с течение на времето хиалуроновата киселина се резорбира по естествен път.

Преди началото на процедурата не се изисква специална подготовка. В случай, че кожата Ви образува лесно синини, преди да преминете към извършване на манипулацията – зоната, в която ще поставите филъри за бръчки, може да намажете с крем богат на витамин К. По този начин се намалява вероятността от появата на синини при убождане.

Непосредствено преди самата процедура кожата се почиства от специалистите в центъра, който сте избрали. Областта предназначена за обработка се намазва с обезболяващ крем (т.нар. локална упойка), върху който се поставя безцветно фолио. Така обезболяващият ефект настъпва много по-бързо и продължителността на действието му се увеличава. Възможно е обезболяването на зоната да се извърши и по друг начин. Съществуват филъри, към които е прибавен обезболяващ агент (най-често лидокаин). При обработка на зоната с тях се намаляват болката и дискомфорта. При вторият вариант за обезболяване обаче съществува и по-голям риск. В случай на алергия от страна на клиента към обезболяващото, поставянето на филъри за бръчки не може да се извърши, тъй като има вероятност от настъпване на алергичен шок.

Процедурата не може да извършите и ако имате повишена чувствителност на кожата към хиалуронова киселина. Не се препоръчва поставянето на филъри за бръчки при случаи на локална инфекция и при нараняване на кожната повърхност. Преди да преминете към дерматологичната процедура трябва да излекувате наранената област.

Инжектирането на филъра става чрез различни техники в зависимост от това къде се намират бръчките, които желаете да попълните.

След манипулацията медицинските лица ще Ви дадат полезни съвети как да се грижите за кожата си. Не е препоръчително да посещавате обществени басейни, сауни или парни бани непосредствено след поставянето на филъри. Добре е да използвате фотозащитен крем в рамките на седмица след процедурата, за да предпазите кожата от пигментация в областите на убождане.

 

 

Етикет: , , , , ,